mbild1

Höstens andra möte hölls för första gången på Tycho Brahe-observatoriet i Oxie. Det blev en "smyginvigning" för den nya föreläsningslokalen. Det fungerade utmärkt, ett 50-tal deltagare hade kommit för att höra kvällens huvudföredragshållare, Johan Warell. Han berättade om de senaste rönen från planeten Merkurius. 

 

 

 

 

Tycho Brahe-observatoriets nya lokal hade färdigställts under sommaren och användes nu för första gången för ett stort föreningsmöte. Resultatet blev mycket lyckat, lokalen fylldes till bristningsgränsen och stämningen var god.

 

Mötet inleddes med att ordföranden gav en kort exposé över observatoriets historia. Det invigdes 7 dec 1973 och sedan dess har många astronomiska fenomen observerats på plats, icke minst novor och kometer.

 

Därefter användes en förlängd paus till att inmundiga goda snittar och bubbel i form av cider. Deltagarna fick tillfälle att gå husesyn. Mötets huvudpunkt var föredraget av doc Johan Warell som gav oss en inträngande analys av de senaste resultaten från Messenger-farkosten som nu studerar Merkurius. En lång rad imponerande bilder visades.

 

Efter mötets avslutning var det en extra bonus att vädret tillät observationer och planeten Jupiter blev skärskådad av flera deltagare.

 

 

{imageshow sl=14 sc=1 /}