pub0

 

Pub Brahe hade premiär i onsdags. Ett femtontal personer, däribland flera nyblivna medlemmar, hade hittat ut till observatoriet för att träffas under gemytliga former. Föreläsningssalen hade bytt skepnad och en liten bar hade inrättats. Kvällens attraktion var en astroquiz under ledning av Ulf R Johansson och Peter Linde.

 

 

Peter Hemborg stod för baren med förfriskningar till självkostnadspris. En liten tävling i tävlingen var vilken av Lundakorvarna "Knake" och "Melle"  som är godast.

 

 

 

pub1

Tre lag inrättades som tog sig namnen "Hubbles lag", "Annas lag" och "Lilla Hunden" (som själv var med..)

Tjugo mer eller mindre knepiga frågor ställdes, de flesta med alternativmöjligheter för svaren. Ämnesområdena varierade, liksom svårighetsgraden. Alltifrån "Vilken stjärna är närmast jorden?" till "Hur många och vilkastjärnbilder gränsar till Stora Björnen?". De musikkunniga fick sitt med "Transit of Venus March" och så fick vi veta vad den tredje astronauten sa när han steg ut på månens yta  (det var inte alternativet  "Ajdå, jag glömde att stänga av spisen!").

 

 

Vi fick även höra inledningen till den berömda radioföreställningen "War of the Worlds" från 1938 med Orson Welles som huvudaktör. "Hubbles lag" som till slut gick segrande ur kampen, kunde även dessa svar.

Det var imponerande kunskap som visades upp på flera håll.

 

 

Alla medlemmar och blivande medlemmar är välkomna till Pub Brahe som håller öppet varannan onsdag den närmaste tiden, nästa gång onsdagen den 19 september. Håll utkik på hemsidan för närmare info!

pub3