litenastb

 

NYHETSBREV 101  17 maj 2023

Hej,

Våren kom fort, om än inte som en överraskning. Solen börjar värma – men stjärnorna börjar försvinna. Nu är det dags att planera för sommaraktiviteter – även för sällskapet. Vi börjar med en spännande utflykt.

 

6 juni: Studieutflykt till Stevns klint

Äntligen dags för en ny dagsutflykt tillsammans med våra kollegor i Hallands Astronomiska sällskap (HAS)! Resan går till världsarvet Stevns klint, Själland tisdagen den 6 juni, nationaldagen. Vi var där för några år sedan men nu har man fått ett besökscentrum och vi blir guidade. Klinten är magnifik men det som klassat den som världsarv är att man kan se en svart horisontell rand utmed klippan. Den består av ”fisklera” dvs en synlig effekt av asteroidnedslaget för 65 miljoner år sedan som ledde till utdöendet av dinosaurierna.
 
Vi hoppas framför allt att våra nya medlemmar tar chansen till en trevlig och intressant dag med stora möjligheter för alla till att lära känna varandra. Samt förstås att träffa likasinnade från HAS. Traditionellt brukar vädret alltid vara bra på våra resor...
 
Det går alldeles utmärkt att ta med någon anhörig – kanske någon blivande medlem?
 
Den preliminära tidplanen ser ut så här: 
 
Bussen som kommer från Halmstad stannar i
  • Lund vid Astronomihuset Sölvegatan 25 (parkering bakom huset, Tornavägen) kl 9:40,
  • Malmö vid Operahuset, Östra Rönneholmsvägen 20 (parkering vid Pildammsvägen) kl 10:10.
 
Därefter tar det ytterligare 1,5 timme att köra till Stevns Klint. Resan tillbaka påbörjas kl 16:30, tillbaka i Malmö ca 18 respektive i Lund ca 18:30.

Hur anmäler man sig? Vad kostar det?

Skicka din anmälan till resan så fort som möjligt till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ange namn och antal personer. Skicka eventuella frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Detaljerna i planeringen är ännu inte klara men räkna med ca 450 kr per person. Frågan om skaffning/lunch etc, återkommer vi till med inom kort, tillsammans med mer information, t ex om exakt kostnad och bindande inbetalning. 

 

Hälsningar,

Peter, er ordförande           

Email built with AcyMailing