litenastb

 

NYHETSBREV 108  7 juni 2024

12 juni: Klubbkväll med grillat och utbildning på solteleskop

På onsdag den 12 juni är det dags för sommarens första grillkväll. Vi börjar redan kl 17:30 - 18:30 med att visa hur man använder våra två Lunt-teleskop för solobservationer, för alla som vill hjälpa till under sommarens aktiviteter, se mer nedan.
 
Vid 19-tiden börjar grillmaten vara varm –  korv med bröd och grillade grönsaker med dryck – anmäl dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så att vi kan beräkna åtgången! Anmäl också ev. specialbehov (glutenfritt, veg.kost) så försöker vår grillmästare ordna detta!

Sällskapet kommer även denna sommar att traditionsenligt genomföra solvisningar för allmänheten. Solvisningarna är uppskattade och vi får möjligheten att presentera vår förening för många besökare. I år inleder vi solvisningarna på Limhamnsfestivalen där vi deltar torsdag den 25/7 t o m söndag den 28/7. Därefter deltar vi på Malmöfestivalen fredag den 9/8 och lördag den 10/9.

För dig som är intresserad att hjälpa till med solvisningarna så genomför vi på klubbkvällen en kortare kurs i hur man sätter upp och hanterar våra solteleskop. Vi går också igenom vanliga frågor från besökarna och saker att tänka på under visningarna.

Utbildningen är inget krav för att hjälpa till, men meddela oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du är intresserad samt om du vill delta på kursen.

Inom kort kommer vi att skicka ut länkar (Doodle) där ni kan registrera vilka tider ni kan och vill hjälpa till för respektive arrangemang.

Vi hoppas på många nya krafter till sommarens visningar och glöm inte glädjen och engagemanget att få berätta om solen och prata rymden med nyfikna besökare! Tag chansen och gör en insats!

  

Hälsningar,

Peter, Tomas, Mirja och Anders           

Email built with AcyMailing