IMG 4046sm

 

Som vanligt medverkade sällskapet på årets Malmöfestival, på barnområdet. Och som vanligt gjorde vår astropedagog en lysande insats tillsammans med andra föreningsaktiva. Mängder av barn med föräldrar fick tillfälle att rymdknåpa och titt a genom våra teleskop.

 

&nbsp ;

IMG 4059smSolteleskopet fungerade bra - fast solen var lite ointresserad, knappast några spännande saker hände på solytan. Det bekymrade dock inte majoriteten av soltittarna, det var kul ändå. 

Rymdpysslet innebar att barnen själva fick knåpa ihop rymdfarkoster av egen design - något som de var mycket duktiga på att göra. 

Under fredagen den 9 aug var vi tilldelade två av borden för pysslet - inom kort hade barnen invaderat fem bord! Under söndagen blev det så ont om pysselmaterial (dvs burkar, piprensare, aluminiumfolie, mm) så att det istället fick bli "rita din favoritutomjording" för en del av barnen.

Vår astropedagog Peter Hemborg ledde verksamheten och höll dessutom en föreställning för barnen om vad man behöver ta med sig som astronaut på en resa i rymden. Ska man tro deras inlevelsefulla reaktioner blir det många svenska astronauter i framtiden. Se en video (från 2016) av hur det kan se ut när Peter fascinerar barnen och deras föräldrar. 

 

 

Här är lite bilder från vårt arrangemang:

 

 

Free Joomla Lightbox Gallery