×

fel

[SIGPLUS_EXCEPTION_HTML] Image source is expected to be typed as plain text but webbilder/Kulturnatten/2019/g<span id="link2736">all</span> ery appears to contain HTML tags. Please make sure the image source path or URL is either entered using the keyboard or pasted as plain text.

 20190921 173700sm

Sällskapet medverkade som vanligt som publikmagnet när astronomiska institutionen hade stor aktivitet på kulturnatten i Lund. Solen sken och kön var lång till våra teleskop. På kvällen bjöds det på planeter och andra spännande objekt. 

 

Våra två teleskop var båda inriktade på solen som denna gång verkligen visade sig. Möjligen inte från sin bästa sida - nu nära solaktivitetsminimum är det sällsynt med synlig aktivitet på solytan. Men de flesta var ändå nöjda med en titt, kanske för första gången genom ett teleskop.  Och inomhus hade vi ett innehållsrikt informationsbord - inklusive godis. Det var en trevlig stämning med många frågor och kommentarer och våra broschyrer kom till väl nytta. Dessutom ett trevligt samarbete med studenter från institutionen.

 

Våra bilder visar hur bra det blev:

 {gallery}webbilder/Kulturnatten/2019/gall ery{/gallery}