litenastb

 NYHETSBREV 21         12 april 2014

Hej!

Årsmöte och konstituering

Årets årsmöte ägde rum den 27 mars ute på Tycho Brahe-observatoriet. Tre personer avgick ur styrelsen, Anders Nyholm, Anna Arnadottir och Leif Petersson. Nyinvalda blev Jon Saalbach och Anders Nilsson. Peter Linde fick nytt förtroende som ordförande. Mer info om årsmötet finns på hemsidan.

På påföljande styrelsemöte skedde konstitueringen av den nya styrelsen. Ny vice ordförande är Jorge de Sousa Pires. Kassör Karl Palm och sekreterare Erik Johansson fortsätter i sina funktioner. Observatorierepresentanter är Kjell Westman, Peter Larsson och Jon Saalbach. För angelägenheter om observatoriet, kontakta i första hand någon av dessa. Hela styrelsen med epostadresser finns här.

 

Ny aktivitet - klubbkvällar!

Jorge meddelar:

Det är allom bekant att en Marknadsföringsgrupp startades i år, alla diskussioner är sammanfattade i vårt Forum så surfa gärna dit, ta del och bidra gärna. Du behöver inte logga in för att läsa Forumet, bara klicka överst på menyn på www.tbobs.se, där det står Forum.
 
Ett resultat av gruppens arbete är förslag till en aktivitet som tar sikte på existerande medlemmar. Vi vill öka klubbkänslan så att det alltid finns någon att tala med, gärna fysiskt. Därför inrättar vi Klubbkvällar, med start den 23 april 2014 kl 19. Vi fortsätter sedan, onsdagar i udda veckor.
 
Medlemmarna kan alltid utgå ifrån att det finns någon ”på klubben”, dvs uppe på observatoriet. Du kan sitta och läsa en bok, läsa tidskrifter, astrofotografera eller bara prata med andra. Det är viktigt att ta fasta på detta, det pågår inget föredrag, ingen speciell aktivitet som någon har förberett. De närvarande bestämmer själva att det ska bara snackas, eller titta på en DVD, läsa en bok eller låta kameran ta bilder ute medan man värmer sig inne. Apropå värma sig har vi skaffat en grill som kan tändas om man vill. Ta med din korv eller köttbit och koppla av med kompisarna. Några är grilltokiga och har redan börjat göra egna planer på grillat varannan onsdag!
 
Klubbkväll är en ny aktivitet, ej att förväxlas med Pub Brahe eller andra sådana sociala aktiviteter.
 
Välkommen alltså den 23 april 2014, från kl 19. Du kan räkna med att det finns någon. Kaffe finns, resten tar du med. Glatt humör, exempelvis.

Jorge

 

Det var allt för denna gång!

Peter, er ordf.