litenastb

 NYHETSBREV 27         14 december 2014

Hej!

Året går mot sitt slut och jag tycker vi ska vara nöjda med sällskapets aktiviteter detta år. Hoppas ni tycker detsamma. Det innebär dock inte att vi ska slå oss till ro utan det finns mycket som kan förbättras. Till exempel behöver vi fler yngre medlemmar och jämnare könsfördelning.  Som alltid mottar styrelsen gärna förslag på förbättringar av verksamheten.

Två större arrangemang gick av stapeln i december. Först vårt möte på Tekniska museet med Daniel Helsing, som gav en annorlunda, humanistisk, vinkling på vårt ämne då han berättade om den store popularisatorn Carl Sagan. Boksamlaren Dahnmarks närmaste släktingar, Christer och Eva Nilsson, var mycket nöjda med vårt andra arrangemang, invigningen av vårt nya fina bibliotek, som även gav eko i pressen. En extra sevärdhet på observatoriet nu är en magnifik Tycho Brahe-dräkt, som donerats till sällskapet.

Biblioteket öppnat

Vårt bibliotek är alltså invigt och är nu tillgängligt för våra medlemmar att låna från. Stort tack till Ulf R Johansson,  Peter Larsson, Jon Saalbach och Peter Hemborg, som lagt ner mycket tid på att katalogisera samlingen både i verkligheten och i digital form. Via ett webbaserat utlåningssystem kan nu våra medlemmar hemifrån kolla vad som finns tillgängligt. Man kan reservera böcker hemifrån, men själva lånet görs ute på Tycho Brahe-observatoriet. Systemet ska kompletteras med en del dokumentation, men kan användas redan nu. Klicka här för att ta en titt. Här finns beskrivning för hur man gör. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. kan besvara frågor.

Medlemsavgiften 2015

På vårt decembermöte beslöts att behålla medlemsavgiften för år 2015 oförändrad. Detta innebär 350 kr för fullt medlemskap.  All information om detta och om övriga medlemskapsformer finns här. Nytt från i år är till exempel att det finns särskilda familjemedlemskap. Inbetalning sker på pg 39750-5. Vi vill gärna minska på vårt pappersarbete så vi ber dig som nu får kallelsen i brevlådan och som kan tänka dig att i fortsättningen få den via epost att anmäla detta till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

17 dec kl 19.00: Klubbkväll

Årets sista klubbkväll är nu på onsdag. Tag chansen att träffa gamla och nya medlemmar! Se vår nya Tychodräkt! Och framför allt, tag chansen att fixa julläsningen genom att låna hem något från vårt bibliotek!

Till slut: Julklappstips!

En alldeles utmärkt julklapp är naturligtvis att skänka ett medlemskap i vårt fina sällskap till någon god vän! Alla fördelarna med ett medlemskap finns listade här. Vi kan ordna med ett fint medlemsbevis utställt till personen ifråga, kontakta i så fall Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., helst innan onsdag kväll (17 dec).


GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

 

Peter, er ordf.