litenastb

 NYHETSBREV 42        20 feb 2017

Hej!

Ni glömmer väl inte vårt spännande månadsmöte nu på torsdag? Här finns all information.

 

Påskutställning på observatoriet

Som ni kanske vet brukar sällskapet försöka hänga på konstrundorna i samband med påsken. Så även i år - fast med er själva som medverkande! Anders Nilsson och Peter Hemborg arrangerar och inleder med följande meddelande:


 
Hej alla konstnärsvänner!
 
Påsken närmar sig, 14-17 april 2017. Så gör också förberedelserna för vår egen årliga konstutställning på Tycho Brahe-observatoriet!
 
I år har Ulf R överlåtit ansvaret  till Peter Hemborg och mig Anders Nilsson att förbereda och genomföra utställningen. Startskottet har han bidragit med genom att föreslå att våra "egna" konstnärer ställer ut i år.
 
En alldeles utmärkt idé anser vi, även jag själv kommer att bidra med några teckningar. Några som i första hand är påtänkta kommer även att tillfrågas i separat maillista. Är ni själva intresserade eller har andra i åtanke så återkom gärna snarast med förslag så att informationen når ut så fort som möjligt.
 
Det finns ett preliminärt program men mycket hänger på responsen ifrån er. Här finns en möjlighet att visa upp er konst!
 
Tanken är att vi ska utnyttja stora salens stora väggyta för hängning av samtliga konstverk. Detta beror dock på vad och hur mycket och hur stort som ska ställas ut. Annan verksamhet kommer att pågå med bildspel i klubbrummet denna gång för en mer lugn atmosfär för själva utställningen.
 
Visning av solen vid klart väder kommer att erbjudas besökarna och sista utställningsdagen har vi kvällsvisning av himlen som vanligt.
 
1. Utställningen beror  som sagt på att det finns ett intresse ifrån er medlemmar att kunna hänga en del alster av er konst på TBO under påsken.
 
2. Det är tänkt att 2-3 objekt per utställare, beroende på storlek och vad vi kan kunna få plats med.
 
3. Hängning fram t.o.m. torsdag kväll 13 April.
 
4. Vernissage Långfredag 14 April kl 12:00 med speciellt inbjuden gäst.
 
5. Påskutställningen 2017 pågår 14-17 April 12-16 med förlängt öppethållande på måndag Annanandag Påsk med kvällsvisning av himlen (vid klart väder)
 
Vi ser fram emot ett glatt svar ifrån er som gärna vill deltaga, ju fortare vi får ett positivt besked desto snabbare kan planeringen och utformningen fortskrida.
 
Svar och eventuella frågor snarast till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
Med vänliga hälsningar 

Anders Nilsson och Peter Hemborg

 

Amatörastronomimöte 9 mars (preliminärt)

Boka in vårens första amatörastronomimöte. Temat kommer att vara ”Hitta rätt på himlen med ditt teleskop”. Mer information kommer.

 

Hälsar

Peter, ordf

 

 

http://www.astb.se/index.php/aktiviteter/m-och-frag-mainmenu-38/367-utomjordisk-intelligens