litenastb

 NYHETSBREV 41        8 jan 2017

Hej!

Hoppas att helgerna varit avstressande och att tomten hade med sig astronomiska godsaker i sin säck. Kanske en bra bok? Eller t o m ett litet teleskop? Det har ju faktiskt varit några stjärnklara kvällar den senaste tiden och även om vi nu åter går mot ljusare tider så är fortfarande kvälls- och nattmörkret tillfredställande långt för astronomiska observationer...

Efter förra årets fina avslutning och mycket välbesökta (70+ personer) möte den 1 dec, med bl a David Dunérs  föredrag om utomjordisk intelligens, är det nu dags att sätta igång ett gott nytt år med sällskapets astronomiaktiviteter.

 

Betala medlemsavgift

För att kunna åtnjuta sällskapets fina utbud måste man förstås vara medlem. Så det är hög tid att betala in medlemsavgiften. De är oförändrade från föregående år. Vi har nu en ny och fin presentation av verksamheten och medlemsalternativen (tack Jon Saalbach!) som man hittar på astb.se/medlem.

Den innehåller också ett anmälningsformulär, visserligen i första hand avsett för nya medlemmar men det kan också användas av nuvarande medlemmar, inte minst om någon uppgift saknas eller har ändrats. Notera att avgiften ju som tidigare kan betalas via pg 397 50-5, men också numera via Swish 123 148 23 30. 

 

26 jan: Eta Carinae - en spektakulär stjärna

Årets första möte blir kl 19 den 26 jan på Tekniska museet i Malmö. Då kommer astronomen Henrik Hartman att berätta om den fascinerande stjärnan Eta Carinae. Den hade ett enormt utbrott på 1800-talet som vi idag observerar som en komplicerad nebulosa. När kommer nästa smäll?

 

Övriga månadsmöten

Boka in följande dagar: 23 feb, 30 mars och 27 april. Detta är nämligen datumen för vårens övriga månadsmöten. Programmen är under utarbetande. Vi återkommer med mer information om dessa samt många andra aktiviteter som händer under våren.

 

Astronomiskt god fortsättning!

Peter, ordf

 

 

http://www.astb.se/index.php/aktiviteter/m-och-frag-mainmenu-38/367-utomjordisk-intelligens