litenastb

 NYHETSBREV 49      16 augusti 2017

Hej!

 

ecl1

På  måndag den 21 augusti inträffar en total solförmörkelse som kommer att kunna ses av miljoner människor i USA. I Sverige syns den dock inte. Därför håller observatoriet istället öppet för alla intresserade att i storbild följa den unika händelsen via olika  webbsändningar, bl a från NASA.

Vi håller öppet mellan kl 18-21. I kortföredrag berättar vi om hur en solförmörkelse fungerar. I detta fall kommer månskuggan in över USA:s västkust vid 19-tiden, svensk tid. Därefter sveper den igenom hela kontinenten och kommer troligen att kunna ses av fler människor än någonsin i historien. 

Även massmedialt är det en världshändelse och vi kommer på observatoriet att följa flera live-webbsändningar.  Flera av våra medlemmar befinner sig på plats och vi hoppas få ögonvittnesskildringar från dem.

 

Första höstmötet...

...blir den 31 augusti på Tekniska Museet. Då kommer vi bl a att få höra allt om de spännande Wolf-Rayet-stjärnorna från våra experter Björn Stenholm och Ingemar Lundström. Mer om detta kommer inom kort som vanligt i en särskild kallelse.

 

Hej så länge,

Peter, er ordf

 

IMG 8658Hälsningar