litenastb

 NYHETSBREV 23         28 juli 2014

Hej i sommarvärmen!

Sommaren är inte slut ännu men mörkret blir gradvis längre på nätterna vilket underlättar för alla oss som gillar att se på stjärnor. Sällskapet har varit aktivt på många sätt hittills under sommaren, vi har arrangerat solvisningar både på själva TBO och på Ribersborgsstranden i Malmö. Solen har inte alltid samarbetat men från Ribban ser man fint Turning Torso i teleskopen... Många har fått vår information och förhoppningsvis lockar det några nya till sällskapet.

En spännande erfarenhet var vårt samarbete med Malmö Sommarscen som gjorde en utomhusvisning i Kroksbäcksparken av dokumentärfilmen om Sepideh, den iranska amatörastronomen som siktar uppåt. Vi var på plats med teleskop och visade (den ljusa) stjärnhimlen.

Stort tack till er som hjälpte till med alla visningarna!

Klubbträffarna fortsätter

Sommaren igenom fortsätter våra informella klubbträffar varannan onsdag, nästa  gång är nu på onsdag den 30 juli. Ta och passa på och träffa andra i föreningen, grillen kommer att vara igång och det blir tillfälle till att bekanta sig med våra planerade verksamheter. Klubbkvällarna startar kl 19 ute på observatoriet.

Augustiaktiviteter
 
Höstsäsongen inleder vi som vanligt med meteorvisningar. Det blir på öppet hus för allmänheten i samband med Perseiderna 11-12 augusti. Den 17 augusti kl 11-16 är det Föreningarnas Dag på Stortorget i Malmö och den 20-21 augusti kl 13-19 kommer vi att vara med på Malmöfestivalens barnverksamhet.

Välkomna att delta, kolla hemsidan för mer detaljer!

Mötesprogrammet för hösten håller på att färdigställas, återkommer inom kort med nyheter.

Enkäten

Som jag skrev om i förra nyhetsbrevet så har vi ju skickat ut en enkät där medlemmarna får chansen att höra av sig med synpunkter på våra verksamheter. En del har svarat och det tackar vi för! Vi fick flera värdefulla tips och förslag som vi ska ta upp under hösten.  Men vi behöver många fler svar, ta chansen att påverka! Enkäten besvaras enklast online på:
 
 

Slutligen...

Ni vet väl vad en supermåne är? Inte? Undertecknad blev under sommaren kontaktad av TT i ämnet och gjorde sitt bästa att förklara och avdramatisera. Vi blev omnämnda på ganska många tidningswebbsidor...

 

Det var allt för denna gång!

Peter, er ordf.