litenastb

 NYHETSBREV 36        10 aug

Hej!

Nu börjar natthimlen att synas igen(!) Det betyder förstås att sällskapets höstaktiviteter också är i faggorna. Vi rivstartar nu traditionsenligt med att hålla öppet hus på Tycho Brahe-observatoriet kvällarna 11 och 12 augusti. Det handlar ju om höstens fina meteorsvärm, Perseiderna. Allmänheten är inbjuden fr o m kl 21.30 och naturligtvis vill vi gärna att alla medlemmar också dyker upp.

 

Jag lovar att det är en speciell upplevelse, inte bara att se meteorerna utan också att uppleva jublet från publiken.

 

Vi har fått bra gensvar hos massmedia så om vädret inte blir alltför dåligt kan vi räkna med mycket folk. Alla detaljer om öppethållandet hittar ni på vår hemsida.

 

Nästa viktiga händelse är vårt deltagande på Malmöfestivalen, kl 12-19 den 18 och 19 augusti. Där kommer vi att visa solen genom teleskop och vår astropedagog kommer som vanligt att göra succé hos barnen. Så här såg det ut ifjor. För mer detaljer, kolla in festivalens eget program!

 

Den 25 augusti kör vi sedan igång med höstens första månadsmöte. En liten fågel har viskat att vi bl a får höra en hel del om världens kommande största teleskop, det europeiska superteleskopet.

 

Och mycket mer är på gång, klubbkvällar, måndagsvisningar, amatörastronomikvällar, mm. Inom kort får ni all information om dessa begivenheter.

På snart återseende. Och glöm inte att gilla oss på Facebook!

Peter, er ordf.