litenastb

 NYHETSBREV 38        18 september

Höstens amatörastronomikvällar börjar på torsdag!

Amatörastronomikvällarna vänder sig både till den vetgiriga allmänheten och till intresserade medlemmar. Det finns inga krav på förkunskaper och den första kvällen torsdagen den 22 september kommer att handla om vilka olika teleskoptyper som finns och hur man kan använda dessa. Vi kommer att förklara både i teori och i praktik, med hjälp av observatoriets egna instrument.

Teman för de övriga kvällarna kommer att presenteras fortlöpande. Det kommer inte att hållas några traditionella föreläsningar och alla astronomifrågor, främst rörande kvällarnas teman, är välkomna för öppna samtal.

Höstens möten hålls som vanligt på observatoriet mellan kl 19-21. Följande dagar är inplanerade:

22 september    -   Olika teleskop och hur man använder dessa
6 oktober
17 november
8 december

Är du intresserad av att delta ber vi dig innan mötena att skicka en intresseanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Teman för de tre följande kvällarna är under planering men kom gärna med förslag.

Välkomna till Tycho Brahe observatoriet för en trevlig kväll och inspirerande samtal. Om vädret tillåter går vi ut och observerar en stund vid slutet av mötet. Mötena är kostnadsfria och hålls oavsett väderlek.

 Andreas Svenning