litenastb

 NYHETSBREV 51      16 oktober 2017

19 oktober: Amatörastronomikväll på TBO

Vi kommer att tala om grunderna i hur du hittar kända objekt såsom stjärnbilder, galaxer och nebulosor på natthimlen. Dessutom kommer vi att ta en titt på det mycket användbara gratisprogrammet Stellarium som du kan installera och använda på din egen hemdator.

Här finns mer info!

 

26 oktober: Rymdkonsert och jubileumsmiddag

I oktober kulminerar vårt jubileumsfirande, det var ju 80 år sedan som vår legendariske grundare Knut Lundmark startade sällskapet.

Kl 19.00 blir det en unik rymdkonsert i Allhelgonakyrkan i Lund. I ett samarbete mellan sällskapet och Allhelgonakyrkan har vi skapat vad vi tror blir en unik upplevelse. 

Den musikaliska delen utgörs av mäktig orgelmusik som samspelar med både virtuost pianospel och konstnärliga ljudeffekter, varav en del är hämtade fråm själva universum. 

Diktläsning inramar musiken med djup och insikt, till detta löper en bildshow med de senaste och vackraste astronomiska bilderna. Vi får också en dos av populärvetenskap om liv i universum.  Är det en slump att vi finns till - och finns det någon annan därute?

Missa inte detta! Tag med vänner och bekanta och bekantas bekanta. Det finns gott om plats i den vackra kyrkan!

Efter konserten firar medlemmar och inbjudna med en middag på restaurang Valvet, nära kyrkan i Lund. Detaljerna om detta har skickats i ett tidigare meddelande.

Även här, tag chansen och anmäl dig! Under kvällen kommer vi att dela ut vårt Lundmark-stipendium, berätta lite om sällskapets historia, mm.

Men - antalet platser är begränsat! Maten (225 kr) betalas på plats, anmälan till Karl Palm, före kl 18.00 måndag 23 oktober.

Mer info och vår fantastiska affisch hittar du här.

 

Väl mött!

Peter, er ordf