kulturn2013För tredje året i rad fanns Astronomiska Sällskapet Tycho Brahe – Tycho Brahe-observatoriet på plats på astronomiska institutionen i samband med Kulturnatten 2013 i Lund. Det här året var sällskapet dubbelbemannat av Tomas Wolf och Peter Hemborg. Det var, som vanligt, mycket folk som minglade omkring.

 

 

 

 

 

 

 

Bland besökarna återfanns en tidigare MARS-medlem, en dam, som var god vän till Christer Fuglesangs fru Lisa, och som hade bott i Houston under samma tid som Christer Fuglesang. Det var många, många intresserade och nyfikna barn, som gärna stannade till vid sällskapets bord för att ta en extra titt på plastmodellen av den amerikanska rymdskytteln. Ett av barnen var speciellt intresserad av innehållet i rymdfärjan. Förra året innehöll lastutrymmet massor av nonstop, chokladgodiset, berättade han. Besvikelsen var stor, när lastutrymmet detta år inte innehöll detta eftertraktansvärda, utan innehöll pengar!

På bilden nedan till höger syns Peter Hemborg, Tomas Wolf och Tycho Brahe. Fotograf var ingen mindre än Albert Einstein.

 

kulturn2013bc

 

Peter Hemborg